Kipfilet met cranberry saus

Altijd al eens iets anders met kip willen doen? Dan is onderstaand recept zeker iets voor u.

Benodigdheden:
1 pond kipfilet.
bloem
zout
peper
2 eetl. boter
2 eetl. olie.
150 ml witte wijn.
150 ml kippenbouillon.
1,5 theelepel maïzena
1,5 eetl. water
100 gr. gedroogde cranberry's
bosuitjes.

Haal de kipfilets lichtjes door de bloem, strooi er wat peper en zout over. Verwarm 1 eetl. boter en 1 eetl. olie in een pan en bak hierin de helft van de kipfilets goudbruin aan beide kanten. Haal de kipfilets uit de pan en bak nu de overgebleven kipfilets. Houdt de kipfilets warm.
De wijn, de bouillon en de mosterd in de pan doen, in een kopje de maïzena losroeren met water en roer dit rustig door de rest van het mengsel. Voeg als laatste de gedroogde cranberry's en de bosuitjes toe en laat het geheel nog een paar minuutjes koken tot de saus wat dikker wordt.
Snij de kipfilets in dunne plakjes en verdeel ze in gelijke porties en schep de saus erover.