Cranberry-walnoottaart

Benodigdheden:
korstdeeg
160 gram boter
200 gram witte basterdsuiker
3 vanillestokjes
400 gram suiker
200 gram bruine basterdsuiker
1 snufje zout
4 eierdooiers
200 gram gesneden cranberry's
7dl slagroom
8 eieren
200 gram gebroken walnoten
neutrale gelei

Rol het korstdeeg uit, prik het in en bak het in ronde bakblikjes. Smelt de boter, doe de suiker erbij en laat dit karameliseren. Doe de witte-en bruine basterdsuiker erbij en meng dit goed met elkaar. Laat het mengsel afkoelen. Als het mengsel is afgekoeld voeg dan het merg van de vanillestokjes en de eieren en de dooiers toe.
Giet het door een zeef en schep het in de korstdeegschelpjes tot iets onder de rand. Meng de walnoten en de cranberry's met elkaar en strooi dit royaal over de vulling/schelpjes. Afbakken in 18 minuten op 160 graden.
De taartjes enigszins laten afkoelen en voorzichtig lossen en gelei erop spuiten. De rest van het vanillemerg door de slagroom mengen en opslaan.
De taartjes ca. 8 minuten in de oven verwarmen, op een klein bordje plaatsen en een bol vanilleroom erop scheppen.