Cranberry-cheesecake

Benodigdheden:
200gram countrycookies (in stukken)
50 gram roomboter (zacht)
600 gram roomkaas naturel
50 ml sinaasappelsap
150 gram suiker
100 gram witte chocolade (in stukjes)
3 eieren (losgeklopt)
1 zak verse cranberry's (340 gram)
100 ml rode port

Verwarm de oven voor op 175˚C. Verkruimel de koekjes met de boter in de keukenmachine en doe dit over in de springvorm (Ø 24 cm). Druk alles goed aan.
Mix de roomkaas met het sinaasappelsap, de suiker, de chocolade en de eieren in de keukenmachine.
Verdeel het hierna over het koekjesmengsel in de springvorm. Bak hierna de cheesecake in het midden van de oven in 50 minuten gaar. Neem de cheesecake hierna uit de oven en laat het geheel iets afkoelen.
Kook de cranberry's in de port en laat het geheel zolang koken tot de port stroperig is geworden. De cranberry's zullen dan zijn opengebarsten. Verdeel de cranberry's hierna over de cheesecake.