Taartje van caramelcreme en cranberrykrenten (gedroogde cranberry’s)

Benodigdheden:
500 gram bruine basterdsuiker
500 gram bloem
10 gram bakpoeder
500 gram boter
2 eieren
100 gram pecannoten
4 kilo suiker
90 gram glucosestroop
12dl room zonder suiker
300 gram boter
500 gram cranberrykrenten

Maak van de basterdsuiker, bloem, bakpoeder, zout, boter, eieren en de nootjes een koekjesdeeg en laat dit minimaal 2 uur rusten in de koeling.
Kook van 1 kilogram suiker, glucose en wat water een mooie, donkere karamel. Laat dit iets afkoelen en doe de slagroom erbij. Laat dit goed doorkoken, zodat het een glad geheel wordt, laat de 300 gram boter erin smelten. Zeven door een puntzeef en de cranberrykrenten erdoor mengen.
Rol het deeg uit en bak af in een taartring. Laat de taart afkoelen en giet de karamelmassa erop. Laat de taart opstijven in de koelkast. Haal de taart uit de koeling en strijk deze af met melkchocolade. In parten snijden en serveren met een bolletje ongezoet room.