Maple Gouda Ojibwa (soep)

De Ojibwa's (Indianen) zijn dol op maple soup met Goudse kaas. Puur Hollands, maar Goudse kaas is een wereldproduct dat ook in Canada zeer gewild is.

Ingrediënten:
75 g ongezouten boter
1 el bieslook
3 sjalotjes, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
300 g portobello of kastanjechampignons
8 dl kippen- of groentebouillon
2 el bloem
1 tl zeezout
300 g Goudse kaas, geraspt
1 bosje bladpeterselie, gehakt
60 ml maple syrup
Smelt de boter en bak hierin de ui, knoflook, paddestoelen en bieslook in ca 10 min. Haal de pan van het vuur en voeg de maple syrup en de bouillon toe. Meng de bloem met water en voeg toe. Zet de pan op laag vuur en laat het geheel ± 20 minuten pruttelen. Voeg als laatste de kaas toe en roer tot deze gesmolten is. Verdeel de soep over 4 voorverwarmde borden of kommen en strooi de peterselie erover. Serveer met lekker warm stokbrood.