Cranberry-quinoa salade

Ingrediënten
Porties: 6 

  • 360 ml water
  • 210 gram ongekookte quinoa, afgespoeld
  • 40 gram rode paprika, fijngesneden
  • 40 gram gele paprika, fijngehakt
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • snufje kerriepoeder
  • 6 gram gehakte verse koriander
  • 1 limoen, geperst
  • 40 gram geroosterde geschaafde amandelen
  • 75 gram gehakte wortelen
  • 75 gram gedroogde cranberry's
  • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min    Bereiding: 20min    Klaar in:30min  

1.Doe het water in een pan en dek af met een deksel. Breng aan de kook op hoog vuur en giet dan de quinoa erbij, doe het deksel weer terug en laat verder sudderen op een laag vuur totdat het water is opgenomen, 15 tot 20 minuten. Doe de quinoa vervolgens in een mengkom, en zet in de koelkast om af te laten koelen.

2.Als de quinoa eenmaal koud is, voeg de rode paprika, gele paprika, rode ui, kerriepoeder, koriander, limoensap, geschaafde amandelen, wortelen en cranberries toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen voor het serveren