Kabeljauw met cranberry (voor 2 personen)

Benodigdheden:
200 gr. kabeljauwfilet
3 à 4 aardappelen
4 sjalotjes
4 eelt. olijfolie
2 eetl. bloem
4 eetl. cranberrycompote
2 eetl. balsamicoazijn
peper en grof zout (zeezout)

Snijd de aardappelen in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Schil de aardappelen niet, maar haal wel het vuil eraf. Kook de aardappels in weinig water met wat zout halfgaar. Als ze zijn afgekoeld bak ze in wat olie om en om goudbruin.
Pel de sjalotjes en snij ze in partjes. Verhit in een pan een beetje olie en bak de sjalotjes in ongeveer twee minuten bruin. Voeg een halve dl water toe en laat het geheel met het deksel op de pan nog 5 minuten smoren. Roer dan de compote erdoor en laat alles op een laag vuur een minuut of twee trekken. Breng het geheel met wat peper en zout op smaak.
Haal de kabeljauwfilet door de bloem. In een koekenpan olie verhitten en de vis in 5 minuten gaar bakken. Halverwege de vis voorzichtig omkeren.
Serveren met een lekkere frisse salade.